ds. 24

febrer 2018

Edició 4188 - Any XNotícia

Ramon Basiana, reelegit president de la Federació Catalana de Patinatge

Aquest divendres ha estat proclamat per la Junta Electoral i iniciarŕ el seu quart mandat després de ser elegit per primera vegada el 2002

19 de gener de 2018

Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge des de 2002 i únic candidat a les eleccions a la presidčncia i Junta Directiva, ha estat reelegit aquest divendres en el cŕrrec després que la Junta Electoral ha certificat que ningú no havia presentat cap recurs a la seva candidatura.

La candidatura encapçalada per Ramon Basiana havia estat l'única que s'havia presentat i, per tant, segons el reglament electoral, no caldrŕ que hi hagi votacions el 2 de febrer, com estava previst en el calendari. Com a candidat a president, Ramon Basiana va presentar una candidatura que també estava formada per Carles Altimiras, Enrique Álvarez, Manel Buron, Eduard Casals, Cristina Clota, Cati Fontané, Josep Gómez, Judith Martínez, Montserrat Mata, Maria Moltó, Benedicte Piquer i Alfred Verdaguer, a la que s'uniran com a vicepresidents els presidents de les Federacions Territorials de Girona, Tarragona i Lleida -Benjamí Pons, Rafel Serrano i Antoni Guiu-, que en el mateix procés electoral també han estat reelegits en els seus cŕrrecs.

Basiana, nascut fa 60 anys a Manresa, afrontarŕ el seu quart mandat després d'haver estat elegit per primera vegada el mes de juny de 2002. El 2006 va ser reelegit després de derrotar a les votacions la candidatura encapçalada per Salvador Creixell i el 2010, 2014 i 2018 no ha tingut rivals a les urnes.

Funcionari de l'Ŕrea d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona des de finals dels anys 70, el seu primer contacte amb el món del patinatge es va produir el 1990, quan va ser nomenat director de la competició d'hoquei sobre patins dels Jocs Olímpics de Barcelona'92. Un any després es va incorporar a la Federació Catalana de Patinatge com a gerent, cŕrrec en el qual va romandre fins al 1996, quan va passar a ocupar la mateixa funció a la Federació Espanyola. El 1999 va tornar a la Catalana com a secretari general, lloc que va ocupar fins al 2002, quan va ser elegit president per primera vegada. Des de 2004 també és vicepresident de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

Durant els 16 anys de presidčncia de Ramon Basiana, el patinatge catalŕ ha experimentat un gran creixement, ja que la Federació Catalana té afiliats uns 400 club o entitats, té presčncia a 40 de les 42 comarques de Catalunya, controla unes 25.000 llicčncies i ha passat de tenir quatre disciplines a onze.

Sota la presidčncia de Ramon Basiana, el 27 de març 2004 la Federació Catalana de Patinatge va ser reconeguda provisionalment pel Comitč Central de la Federació Internacional (FIRS) i va poder participar i guanyar el Mundial B de Macau. Perň el mes de novembre del mateix any una convulsa i irregular assemblea celebrada a Fresno (EUA) va revocar aquella decisió. La FCP va recórrer al Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS). L'assemblea es va haver de repetir el 29 de novembre de 2005 a Roma, perň l'estat espanyol va pressionar els paďsos membres de la FIRS i va aconseguir que l'admissió de la Federació Catalana tornés a ser rebutjada.

  • Font: Premsa FCP

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta