dt. 20

març 2018

Edició 4212 - Any XNotícia

'Esperaré aquell mecenes', per Xavier Serra

19 de novembre de 2017

Cada temporada que passa observo impassiblement com una de les màximes competicions més importants del món es va degradant un xic més. Fa temps enrere podíem dir sense cap mena de complexos que l'OK Lliga era la millor lliga del món, però avui en dia ho podríem posar en dubte.

Si fa una temporada podíem trobar fins a quatre equips al capdamunt de la competició al costat del FC Barcelona per posar emoció a la lliga, enguany només seran tres, ja que el CP Vic pateix una severa crisi econòmica i ha vist frenat el seu projecte esportiu. Per tant, avui per avui només el Liceo de la Corunya i el Reus Deportiu poden posar contra les cordes l’actual campió una lliga que no té gairebé cap tipus d’emoció.

La crisi que pateix el Vic és un dels grans exemples per mostrar l’atzucac en el qual viu l'OK Lliga. Aquests darrers anys hem vist com han marxat de molts equips alguns dels grans jugadors per disputar altres lligues com la portuguesa o la italiana on ells poden viure de l'hoquei durant un temps. Això ha comportat que el nivell de la competició hagi baixat. Per la seva part, el Vic ha vist com no podia retenir molts dels seus jugadors a causa de la crisi i havia de començar un projecte des de zero.

Però no tot són males notícies, perquè en el món de l’esport sempre hi ha una cara positiva i és el valor dels planters dels clubs. En temps de carestia econòmica és el moment de promocionar nous talents de l’hoquei perquè, per sort, a Catalunya cada temporada en sorgeixen de nous. El gran exemple ens l’ofereixen plantilles com la del CE Noia, que ha fet un equip jove i amb ganes de guanyar i ara per ara ocupa la part alta de la lliga. O d’altres plantilles com la del Voltregà, de la qual han sortit grans jugadors, o bé el Lloret, que s’ha mantingut a l’elit aquests últims anys fent pujar fornades de joves jugadors.

Haurem de veure què acaba passant des d’ara i fins a final de temporada. El que tinc clar és que l'OK Lliga ha perdut competitivitat, però d’emoció no en faltarà gens fins a final de temporada, sempre que els de dalt es relaxin un xic i els de baix siguin capaços de donar la campanada, com ja va passar fa uns dies amb el Girona, que va estar apunt de sorprendre el Barça al Palau Blaugrana.

Esperaré i frisaré perquè de cara a la temporada vinent sorgeixi algun mecenes que sigui capaç de trencar la tríada Barça, Liceo, Reus. Esperaré!

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta