dt. 20

març 2018

Edició 4212 - Any XNotícia

Sobre el funcionament dels Roller Games pel que fa a l'hoquei

27 de juliol de 2017
  • Noticia foto

    Foto:

Del 26 d’agost al 10 de setembre se celebren a Nanjing, a la Xina, els Roller Games 2017. Hi participaran seleccions sèniors masculines i femenines, i també les seleccions sub20 masculines. Al cap i a la fi, els Roller Games seran per a l’hoquei sobre patins la disputa dels habituals Mundials o Campionats del Món que se celebren cada dos anys. Aquest cop, però, anirà una mica diferent. Intentem explicar-ho en el següent article. Al final del text trobareu un document PDF amb tots els partits.

**MUNDIAL SÈNIOR MASCULÍ

El disputaran 23 equips dividits, atenció, no en tres grups sinó en tres competicions diferents:

-WORLD CUP

És el torneig més important perquè el juguen els vuit primers classificats del darrer Campionat del Món, celebrat l’any 2015 a França. Aquest torneig tindrà dos grups:

GRUP A: Argentina, França, Portugal i Itàlia
GRUP B: Espanya, Alemanya, Xile i Moçambic

Aquests equips disputaran l’habitual lligueta de tres partits. Els tres primers de cada grup passaran als quarts de final, en els quals també hi participaran els dos millor equips de la FIRS Cup que expliquem a continuació. Els darrers de cada grup d’aquesta WORLD CUP aniran a la FIRS CUP a disputar els quarts de final.

-FIRS CUP

Hi participaran els equips que en el darrer Mundial van quedar entre el 9è i el 16è lloc. Competiran en aquests dos grups:

GRUP A: Macau, Àustria, Colòmbia i Sud-Àfrica
GRUP B: Angola, Brasil, Estats Units i Holanda

Com dèiem en l’apartat anterior, el primer classificat de cada grup jugarà els quarts de final de la WORLD CUP. La resta d’equips disputaran els quarts de final juntament amb els dos pitjors equips de la WORLD CUP.

-CONFEDERATION CUP

La jugaran la resta d’equips que no van ser al darrer Mundial:

GRUP A: Nova Zelanda, Xina-Taipei, Índia i Israel
GRUP B: Egipte, Japó i Austràlia

**MUNDIAL SÈNIOR FEMENÍ

Hi haurà 12 equips dividits en dos grups en funció de com van quedar classificats en el darrer Mundial, disputat a Xile fa dos anys.

–WORLD CUP

La juguen els vuit millors del darrer Mundial. Es farà una lligueta de tres partits i tot seguit els quarts de final, les semifinals i la final.

GRUP A: Espanya, Alemanya, Estats Units i França
GRUP B: Portugal, Xile, Argentina, Itàlia

-FIRS CUP

La juguen tots els equips que no fossin entre els vuit millors del darrer Mundial: Egipte, Japó, Índia i Anglaterra. Com que són pocs equips, es disputarà una lligueta a doble volta.

**MUNDIAL SUB-20 MASCULÍ

Hi haurà 13 equips dividits en dues competicions segons la classificació al darrer Mundial, celebrat a França. Com en els casos anteriors, disputaran una lligueta de tres partits i tot seguit quarts de final, semifinals i final.

-WORLD CUP

GRUP A: Portugal, Colòmbia, Xile i Anglaterra
GRUP B: Espanya, França, Argentina i Itàlia

-FIRS CUP

El disputaran la resta d’equips: Egipte, Estats Units, Índia, Angola i Xina-Taipei. Faran una lligueta a una sola volta.

El calendari dels ROLLER GAMES

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta