dt. 20

març 2018

Edició 4212 - Any XNotícia

Sortejada la Supercopa i els calendaris de l'OK Lliga i la Primera Divisió

21 de juliol de 2017
  • Noticia foto

    Anna Freixa, periodista de La Xarxa, va presentar el sorteig dels calendaris

    Foto: FEP

Els calendaris 2017/18 de l’OK Lliga masculina i femenina i el de la Primera Divisió, es van sortejar aquest dijous a la tarda al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona. Els podeu consultar en aquest enllaços de la FEP:

OK Lliga masculina

OK Lliga femenina

Primera Divisió

Com ja és habitual la lliga no tindrà play-off, així doncs, la federació sembla que no escolta la demanda principal dels consumidors d’hoquei: els aficionats. Enguany serà una altra lliga regular que, a més, comença molt tard, el 7 d’octubre. És a dir, haurem d’esperar gairebé tres mesos per tornar a gaudir d’una lliga que fa gairebé dos mesos que es va acabar. Això provoca que una temporada més hi hagi un munt de jornades en dimarts, concretament cinc, cosa poc beneficiosa pel que fa al taquillatge de molts equips. L'OK Lliga, doncs, té encara molt a millorar.

Pels recents ascendits i debutants a l’OK Lliga, el 7 d’octubre serà un dia especial, sobretot per l’Asturhockey, que rebrà la visita de l’actual campió, el FC Barcelona. L’Arenys de Munt visitarà la pista del Vendrell i el Palafrugell jugarà a casa davant el Caldes.

La setmana abans del començament de la lliga es viurà la Supercopa d’Espanya, que manté el final de final a quatre. Els participants són els tres primers classificats: FC Barcelona, Reus Deportiu, HC Liceo i l’amfitrió, que aquest any serà el CP Voltregà. Les semifinals del dia 30 de setembre són aquestes:

FC Barcelona – Reus Deportiu
HC Liceo – CP Voltregà

A l’OK Lliga femenina, el sistema de competició també serà de 14 equips en lliga regular a doble volta. Aquesta setmana s’ha sabut que Girona i Reus jugaran l’OK Lliga gràcies a les renúncies del Rivas Las Lagunas i el Jolaseta. Una bona notícia per l’hoquei català, ja que això significa que 10 dels 14 equips de la lliga seran del nostre país. Això, a més, suposa menys despesa econòmica en viatges, però d’altra banda és un pas enrere per la promoció de l’hoquei femení a l’estat espanyol, que tindrà pocs representants. Les 26 jornades de l’OK Lliga femenina es jugaran sempre en cap de setmana.

I pel que fa la Primera Divisió, hi ha tres ascendits. Dos d’ells rebran equips que la temporada passada van baixar de l’OK Lliga. Així, el Taradell debutarà rebent l’Alcobendas i el Rivas Las Lagunas rebrà el Vilafranca. L’altre debutant, el Jolaseta, que no jugava a primera des de la temporada 2013/14, visitarà Vilanova. Un altre descendit de l’OK Lliga, el Manlleu, rebrà el Sant Feliu i el SHUM rebrà l’Alpicat. Dos històrics de l’OK Lliga com Mataró i Tordera es veuran les cares en la primera jornada i el Calafell rebrà la visita del Sant Cugat.

De ben segur que veurem molt bon hoquei, però de moment gaudiu de les vacances, que encara queda molt perquè la bola comenci a rodar.

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta