ds. 24

febrer 2018

Edició 4188 - Any XNotícia

Dues places d'ascens i una de descens a la darrera jornada de Primera Divisió

18 de maig de 2017

La primera divisió abaixa el teló aquest cap de setmana i ho farà amb força emoció per saber qui acommanyarà el Palafrugell a l’OK Lliga i qui acabarà baixant junt amb els ja descendits Raspeig i GEiEG. Aquests són els enfrontaments per aquest dissabte, tots ells a les 20 h:

HC Alpicat - PHC Sant Cugat
Promoción Cemex Raspeig - Asturhockey CP
CP Vilanova - FC Barcelona Lassa B
GEiEG - Vallès CP Calafell Tot l'Any
Mis Iberica CH Mataró - CP Tordera
SHUM Frit Ravich - CHP Sant Feliu de Codines
CH Palafrugell - CE Arenys de Munt

El destí ha volgut que els dos únics candidats a la darrera plaça de descens, Vilanova i Barcelona B, s’enfrontessin en aquesta última jornada en un duel a caixa o faixa. Ambdós equips es troben amb 34 punts, però el Barça B té una millor diferència de gols generals (+6) per un -6 del Vilanova. Al partit d’anada jugat en pista blaugrana es va produir un empat a quatre gols, cosa que significa que un empat a Les Casernes donaria la salvació al filial del Barcelona. Per tant, al Vilanova només li val la victòria.

Cal tenir en compte que si el SHUM perdés davant el Sant Feliu i Vilanova i Barça B empatessin, es produiria un triple empat a 35 punts, però mirant els resultats entre aquests tres equips, la classificació actual no variaria i el SHUM quedaria desè, el Barça B quedaria onzè i el Vilanova dotze i, per tant, seria qui perdria la categoria.

A Vilanova es parla d’aquest com un dels partits més importants de la història i circula un vídeo recordant els èxtis dels darrers anys, entre els quals destaca la Copa CERS aconseguida la temporada 2006/07.

Qui acompanyarà el Palafrugell a l'OK Lliga?

Pel que fa a l’ascens a l’OK Lliga, PHC Sant Cugat, Asturhockey i Arenys de Munt es jugaran les dues places restants. El Sant Cugat és segon amb 46 punts, seguit de l’Asturhockey amb 44 i, ja fora del descens, trobem l’Arenys amb 43 punts.

Aquestes són les opcions de cada equip:

El Sant Cugat puja si... Si guanya o empata a la pista de l’Alpicat. A més a més, el Sant Cugat podria ser campió de lliga si el Palafrugell perd a casa, precisament contra l’Arenys. En cas de derrota dels homes de Juan Carles Vadillo, l’ascens només deixaria d'assolir-se si Arenys i Asturhockey guanyen el seu partit. Si algun dels dos punxés, el Sant Cugat pujaria encara que perdés a Alpicat. El vallesans han organitzat un autocar perquè l’afició pugui donar suport al seu equip.

L’Asturhockey puja si... Els asturians ho tenen molt bé perquè en fan prou amb una victòria. A més, el rival és el Raspeig, que només ha sumat 4 punts en tota la temporada, cosa que fa preveure un partit assequible per l’Asturhockey. L’Asturhockey no pujaria si perd i l’Arenys, que està a un sol punt guanya o empata. Un empat dels asturians tampoc seria bo si l'Arenys guanya a Palafrugell. Cal tenir present que un empat a punts entre asturians i catalans es resoldria a favor de l’Arenys per millor diferència de gols en l’enfrontament particular d’aquesta temporada.

L’Arenys de Munt puja si... És qui ho té pitjor perquè a diferència de Sant Cugat i Asturhockey no depèn de si mateix. L’Arenys ha de guanyar a la pista del líder Palafrugell i esperar que o bé perdi el Sant Cugat o bé empati l’Asturhockey.

  • Font: OKCAT

okcat.cat - ok@okcat.cat - v. 3.6 beta